
23.9K
Downloads
111
Episodes
דניאל ברון יצא למסע עם הא.נשים הכי מעניינות של עולם הקיימות בישראל ☀️ המטרה - למצוא את הפתרונות האולטימטיבים וההזדמנויות שיש בעולם הקיימות כדי לחיות אורח חיים שיוצר אימפקט חיובי בעולם. 👊 קיימות היא תפיסה הוליסטית שניתנת ליישום בכל תחום. בפודקאסט אחשוף את האלטרנטיבות הקיימות לאורח חיים בר קיימא ע״ שיחה עם הא.נשים המובילים מעולמות הכלכלה, חברה, סביבה, טכנולוגיה, אמנות, עסקים, תזונה, פוליטיקה ועוד, לשיחה אותנטית על כל מה שחשוב.👊 יחד נחקור אורח חיים חדש, בריא ומקיים. איך אפשר להפוך את המציאות שלנו לטובה יותר? הכוח בידיים שלנו Its Up to Us 🌈 🍑 דניאל ברון, פודקאסטר, דירקטור אנרג׳יקום - קהילת החדשנות באנרגיה, פריק של בריאות, כושר ופיתוח אישי 🍑 תהנו ----- תאהבו אותנו - פייסבוק - https://www.facebook.com/UptoUs.TLV בואו לקבוצה - הכל על קיימות אורבנית - https://www.facebook.com/groups/522418525225810 תעקבו אחרינו - אינסטוש - https://www.instagram.com/uptous.tlv/ אלטרנטיבה - הפודקאסט של Up to Us - כאן - https://linktr.ee/Uptous.tlv
Episodes

Friday Jun 06, 2025
☀️109 - בועז קנטור || משקיעים באקלים #2
Friday Jun 06, 2025
Friday Jun 06, 2025
הצטרפו לדניאל ברון בפודקאסט הקיימות של ישראל לשיחה עם בועז קנטור יועץ קליימטק לקרנות אקלים.
Future energy ventures - מסתכלים על חברות תוכנה בשלבי A ו B.
קרן ההשקעות של אורמת׳ - מסתכלים על חומרה, פרויקטים, תחנות כח, אנרגיה גיאוטרמית, תשתיות, אתגרים הנדסיים מורכבים, וכולי.
בפרק דיברנו על החשיבות של חדשנות טכנולוגית במאבק נגד המשבר האקלימי, היתרונות של יזמות ישראלית בתחום והצורך בהדבקת הפער בין ישראל לעולם בתחום הטכנולוגיות למען האקלים.
בועז קנטור, מומחה להשקעות בתחום האקלים, מדבר על החשיבות של קליימטק בפיתוח כלכלי גלובלי ועל הדרכים בהן ישראל יכולה להוביל את השינוי. עם סיפורים מהניסיון האישי והמקצועי שלו, קנטור מספק תובנות על הכיוונים העתידיים של קליימטק ועל המשמעות של היותנו חלק מהמשחק הגלובלי. הצטרפו לשיחה על שינוי שמתחיל כאן ועכשיו.
הרחבה:
בועז קורא ליזמים הישראלים לעבור ולעסוק בקליימטק. מי שמבין את משבר האקלים, לא יכול לעשות שום דבר אחר. בועז אומר שהיזם הישראלי הוא היזם הטוב בעולם וחשוב שהוא יתעסק בטכנולוגיית אקלים בגלל במצב החמור. אין כמו היזמים הישראלים בעולם.
דיברנו על נושאים רבים, בין השאר על חברת האנרגיה הדנית דונג אנרגיה ששינתה את שמה לאורסטד ב-2017, כהוקרה למדען הנס כריסטיאן ארסטד, במהלך מעבר אסטרטגי לעבר אנרגיות מתחדשות – במיוחד בתחום טורבינות הרוח הימיות. בינואר 2021, מונה מאדס ניפר, לשעבר מנהל החדשנות בלגו ומנכ”ל גרנדפוס, למנכ”ל אורסטד, כדי להוביל את החברה ליעדי קיימות שאפתניים. השינוי המהותי והמינוי המיוחד משקפים את המחויבות של אורסטד לעיצוב עתיד ירוק ובר קיימא.
דיברנו על דרישה לטכנולוגיית אקלים ואנרגיה למשל בניהול רשת ונתנו את דוגמאת הבלאקאוט בספרד ופורטוגל.
בנוסף דיברנו על זה שמעגל האנרגיה ברשת החשמל הארצית חייב להיות סגור – כלומר, כל אנרגיה שמיוצרת חייבת להיצרך בזמן אמת – כי החשמל עצמו לא נאגר בקלות (למעט שימוש במאגרים מיוחדים כמו סוללות או אגירה שאובה). לכן, היצרנים והצרכנים חייבים להיות באיזון תמידי ואת החדשנות שהתחום הזה דורש.
הסיבה הפיזיקלית לכך היא שזרם חשמלי לא “מחכה בתור” – הוא זורם במהירות האור מרגע שנוצר ועד שמגיע לצרכן. אם הייצור יעלה על הצריכה או להפך, ייווצר חוסר איזון (overload או undersupply), שיכול לגרום לנפילות מתח ובעיות ברשת החשמל הארצית.
המלצות ליזמים:
תלמדו לעומק את משבר האקלים
לכו על אקלים, העולם צמא ליזמות ישראלית!
אתר של בועז עם 1000 רעיונות ליוניקורנים באנגלית:
https://www.climate.tech/taiga
לקבוצת הוואטסאפ האינטימית של אלטרנטיבה- https://chat.whatsapp.com/K9kQAxxvNcPGYuTPcojxo1
אלטרנטיבה - https://linktr.ee/Uptous.tlv
No comments yet. Be the first to say something!